Algemene informatie

Informatie

In 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sinds die tijd in vrijheid leven. Sinds 1948 wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen, Stad der Bevrijding, ontstoken. Het vuur is een herinnering aan de bevrijding en het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, wordt het vuur verspreid naar de verschillende gemeenten in Nederland. Wij brengen het vuur naar de gemeente Twenterand! Het vuur wordt ceremonieel ontstoken om 00:00 in de nacht van 4 op 5 mei vanaf het 5 Mei plein voor Hotel de Wereld in Wageningen. Vanaf deze locatie lopen wij door middel van verschillende etappes richting de gemeente Twenterand. De etappes worden nog ingedeeld op basis van de gewenste loopafstand en het tempo, jullie worden hierover op de hoogte gehouden door de organisatie. 

Meer informatie volgt.

Meedoen? 

Opgeven kan via opgave@bevrijdingsvuurestafettetwenterand.nl of via het opgave formulier. Geef hierbij het maximaal aantal km's aan die je aan één stuk kunt hardlopen en op welk tempo je ongeveer kunt lopen. Hierdoor kunnen wij een goede inschatting maken bij het verdelen van de diverse etappes. 

LET OP: Op dit moment zit onze grote bus hoogstwaarschijnlijk al vol, maar misschien komen er nog enkele plekken vrij. Bij het versturen van een aanmelding kunnen wij daarom een deelname niet garanderen. Echter werken wij wel met een wachtlijst, dus stuur ons gerust een aanmeldformulier.